ZAŽELI – Program zapošljavanja žena

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

„Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori – III faza“U okviru ZAŽELI - program zapošljavanja žena – faza III, Općina Unešić je dana 28. srpnja 2022. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj: UP.02.1.1.16.0273 te započela s provedbom projekta pod nazivom "Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori – III faza".

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručili su istog dana u Zagrebu, 62 ugovora vrijednih više od 60 milijuna kuna u okviru Poziva "Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Riječ je o projektu koji vraća na tržište rada teže zapošljive žene zrelije dobi koje će skrbiti o starijim i nemoćnim osobama, rekao je Plenković i dodao kako će se kroz ovu fazu zaposliti će 1233 osobe koje će skrbiti oko 7400 starijih i nemoćnih.

Projekt „Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori – III faza“ financiralo je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru treće faze poziva „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – faza III“ kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 988.800,00 kn i intenzitet potpore je 100 %.

Projekt se provodi u suradnji s obveznim partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Šibenik, Ispostava Županja te Centrom za socijalnu skrb Drniš. Trajanje projekta je 8 mjeseci, točnije od 28.7.2022. do 28.3.2023. godine, tijekom kojega će žene biti zaposlene na maksimalnih 6 mjeseci te će im se omogućit sva potrebna oprema i materijal za rad.


 

Potpisani ugovori o radu s 20 žena sa područja općine Unešić

„Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori – III faza“U okviru provedbe projekta "Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori – III faza", Općina Unešić kao korisnik bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru treće faze poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 potpisala je ugovore o radu s 20 žena koje će se u narednih šest mjeseci, počevši s 01. rujna 2022. godine, brinuti o 120 korisnika na području 16 naselja općine Unešić.


Cilj ovoga projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Nositelj ovog projekta pod nazivom ‘Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori – III faza’ kodnog broja UP.02.1.1.16.0273 je Općina Unešić s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Šibenik, te Centrom za socijalnu skrb, Drniš.


Projekt se sufinancira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu prihvatljivih troškova 988.800,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Kroz ovaj projekt, zaposlenice će obavljati sljedeće poslove poslove:
- rad i aktivnosti poboljšanja kvalitete života krajnjim korisnicima, pružajući im pomoć u dostavi namirnica, lijekova, isporuci paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština prema svakom krajnjom korisniku,
- pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika,
- pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova,
- pomoć pri oblačenju i svlačenju i održavanju osobne higijene korisnika,
- pomoć u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala i naručivanje kod liječnika i sl.), pomoć u socijalnoj integraciji,
- pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo te ostali svakodnevni poslovi u dogovoru s korisnikom ili voditeljem projekta. 

- kontakt mail: procelnica@unesic.hr
- kontakt osobe za više informacija:

Voditelj projekta: Ankica Slavica Tel: 022/860-610
Administrator na projektu: Vinka Paić Tel: 022/860-610


 „Zajedno do fondova EU“
„Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Općine Unešić“.


 

IPA


ESF
--

 

NOVOSTI

Rujan 2022.

„ZAPOŠLJAVANJEM ŽENA POMOGNIMO ZAGORI - III FAZA“, KODNI BROJ UP.02.1.1.16.0273.

U mjesecu rujnu 2022. godine, izvršena je podjela „paketa broj 1“ kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za krajnje korisnike

S mjesecom rujan, 20 žena zaposleno u ovom projektu, započelo je sa svakodnevnim pružanjem pomoći i podrške za 120 starijih i nemoćnih osoba na području 16 naselja Općine Unešić, koje će trajati 6 mjeseci:

  • rad i aktivnosti poboljšanja kvalitete života krajnjim korisnicima, pružajući im pomoć u dostavi namirnica, lijekova, isporuci paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština prema svakom krajnjom korisniku,

  • pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika,

  •  pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, o pomoć pri oblačenju i svlačenju i održavanju osobne higijene korisnika,

  • pomoć u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa,

  • dostava pomagala i naručivanje kod liječnika i sl.), pomoć u socijalnoj integraciji,

  •  pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo te ostali svakodnevni poslovi u dogovoru s korisnikom ili voditeljem projektaPowered by: Pro Web - Šibenik