Arhiva vijestiPOZIV NA USMENI INTERVJU

Poštovane kandidatkinje, pozivamo Vas na usmeni intervju za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u sklopu projekta „Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori – III faza“, korisnika Općine Unešić, UP.02.1.1.16.0273.

Usmeni intervju održat će se u utorak, 23. kolovoza 2022. godine, s početkom u 10,00 sati, u prostorijama Općine Unešić, Dr. Franje Tuđmana 40, 22 323 Unešić.

 Lista kandidatkinja koje ispunjavaju formalne uvjete oglasa >>

23.08.2022.


POZIV na završnu konferenciju u sklopu projekta „Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori – II FAZA“

Pozivamo Vas na završnu konferenciju u sklopu projekta „Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori – II FAZA“ koja će se održati 26. kolovoza 2022. godine (petak), s početkom u 11,00 sati u Unešiću, na adresi Dr. Franje Tuđmana 42, 22 323 Unešić, u prostorijama „Doma kulture“

 opširnije >>

11.08.2022.


OGLAS za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme u projektu „Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori – III faza“ iz prijavnog programa “Zaželi - program zapošljavanja žena – faza III”

Radno mjesto - radnica za potporu i podršku osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju.

Program "Zaželi - program zapošljavanja žena – faza III" u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU, s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

 Preuzimanje dokumenta

25.07.2022.


Odluka o nabavci radnih bilježnica, likovnih mapa, geografskog školskog atlasa te katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala

za učenike OŠ "Jakova Gotovca" Unešič, za školsku godinu 2022/2023.

 Preuzimanje dokumenta

22.07.2022.


I OVO LJETO NOVE KAZALIŠNE PREDSTAVE U UNEŠIĆU I MIRLOVIĆ ZAGORII ovo ljeto Općina Unešić nastavlja uspješnu suradnju s kazalištem Moruzgva, naime ovog puta gostuju nam sa dvije predstave na dvije različite lokacije.

29. 07. 2022. g. (petak ) u 21 sat održat će se u Mirlović Zagori predstava „ Jel tako, Zorane“. Predstava će se održati na malonogometnom igralištu MNK Mirlović Zagora, u organizaciji kazališta Moruzgva u koprodukciji s kazalištem Marina Držića u Dubrovniku. Lica na sceni iznijeti će Ecija Ojdanić, Barbara Nola, Goran Grgić ,Vedran Mlikota, i ostali poznati glumci.

Svojim gostovanjem u Mirlović Zagori ova predstava obogatit će program obilježavanja njihova zaštitnika Sv. Jakova u čijem se sklopu u subotu 23. srpnja također održava 21. VEČER FOLKLORNE BAŠTINE. U goste dolaze mnogobrojna folklorna društva, te nakon njihovog nastupa predviđen je nastup pjevačice zabavne glazbe Marine Tomašević i benda La Vita.

U Unešiću 29. 07. 2022.god. (petak) također s početkom u 21 sat gostuje nova predstava Ecije Ojdanić „Čudo“, kazališta Moruzgva, autora i redatelja Ivana Lea Leme, nastavak je dviju prethodnih uspješnica, cabareta “Preko veze” i ” Vla Vla Vlajland” čiju su izvedbu stanovnici Općine Unešić imali prigodu vidjeti lani na istom mjestu. Naime, lik Vlajne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode.

ULAZ SLOBODAN

18.07.2022.


Informacije o uvidu i sudjelovanju u procesu izrade i donošenja „Vanjskog plana civilne zaštite u slučaju nesreća koje uključuju opasne tvari za područje postrojenja skladište i punionica plina Unešić operatera Petrol d.o.o.“


(KLASA: 406-03/22-01/1, URBROJ: 2182-16/29-22-26 od 12. srpnja 2022.)
Preuzimanje dokumeta
Preuzimanje dokumeta - SAŽETAK
28.03.2022.


Uputa o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite 25.ožujka 2022.g. donijelo je Uputu o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Uputom se uređuje način provedbe Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Javni poziv za ustupanje stambenih jedinica Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je na svojim mrežnim stranicama i na stranici Hrvatska za Ukrajinu.

Sadržaj Upute vidljiv je u dokumentu niže, kao i ostala pripadajuća dokumentacija. Dokumentaciju također možete preuzeti I predati svaki radni dan u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Unešić od 09:00-12:00 sati.

Obrazac-Ponuda smještaja za raseljene osobe

Uputa o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju


18.01.2022.


ONLINE ankete, a s ciljem istraživanja stava javnosti o usluzi javnog autobusnog prijevoza na području Šibensko-kninske županije

Poštovani mještani u tijeku je izrada projekta Procjena prijevoznog potencijala javnog linijskog prijevoza putnika na području Šibensko-kninske županije koji je dio cjelovite analize županijskog prijevoza putnika koju provodi Šibensko-kninska županija.

U sklopu predmetne analize dosada je napravljena detaljna analiza postojeće ponude županijskog prijevoza putnika na području županije (županijske linije i njihov vozni red) te je u tijeku procjena prijevoznog potencijala (broja putnika), a na temelju čega će se u posljednjoj fazi ove cjelovite analize definirati optimalna mreža županijskih linija kao i sam model poslovanja županijskog prijevoza putnika.

Osnovna svrha ove cjelovite analize je unaprjeđenje javnog prijevoza putnika na području Šibensko-kninske županije s ciljem poboljšanja pristupačnosti za sve bez obzira na prihod i društveni status, a samim time i povećanje kvalitete života stanovnika i posjetitelja Županije. Za potrebe izrade ovog projekta Vaše mišljenje kao korisnika nam je jako važno te Vas molimo da izdvojite minutu Vašeg vremena i ispunite sljedeću anketu o javnom autobusnom prijevozu putnika na području Vaše županije.

 >>> ISPUNITE ANKETU >>>


09.11.2021.


Dodjela stipendija za akademsku godinu 2021./2022.


ODLUKA o stipendiranju redovnih studenata
NATJEČAJ za dodjelu stipendija

20.10.2021.


Lokalna akcijska grupa "Krka" dana 18. listopada 2021. godine objavljuje peti LAG Natječaj iz LRS LAG-a za Tip operacije 1.1.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Za potrebe informiranja i pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG Natječaj bit će održane sljedeće radionice:  22.10.2021. godine (petak) u 11h, Dom kulture Unešić
Opširnije


23.07.2021.


Predstava „Vla Vla Vajland Cabaret“ gostuje u Unešiću 27. srpnja 2021.god

U organizaciji Kazališta Moruzgva, Turističke zajednice Grada Drniša i Općine Unešić, a u okviru manifestacije GOOD FESTIVAL, u nedjelju 27. srpnja 2021. godine na košarkaškom igralištu kod OŠ “Jakov Gotovac” Unešić odigrat će se kazališna predstava autora i redatelja Ivana Lea Leme „Vla Vla Vajland Cabaret“, u predstavi nastupa naša poznata kazališna i filmska glumica Ecija Ojdanić.

Također uz predstavu održat će se nastup KUU Zvona Zagore iz Mirlović Zagore i modna revija modne dizjnerice Jelene Bošnjak.Početak programa je u 21:00 sat . Ulaz je slobodan.

Pozivamo sve žitelje Općine Unešić da poštuju sve epidemiološke mjere i svojim prisustvom uveličaju ovu kulturnu večer .

21.07.2021.


Odluka o nabavci za OŠ "Jakova Gotovca" Unešić


Odluka o nabavci zadnih bilježnica, likovnih mapa, geografskog školskog atlasa te katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala ua učenike OŠ "Jakova Gotovca" Unešić za školsku godinu 2021/2022 za OŠ "Jakova Gotovca" Unešić28.01.2021.

LAG "KRKA" OBJAVLJUJE 4. LAG NATJEČAJ

Lokalna akcijska grupa "Krka" dana 28. prosinca 2020. godine objavljuje četvrti LAG Natječaj iz LRS LAG-a za Tip operacije (TO) 1.1.2. "Potpora mladim poljoprivrednicima", a koji je sukladan TO 6.1.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020. Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 18.01.2021. do 22.02.2021. godine.

Više informacija

16.11.2020.


Dodjela stipendija za akademsku godinu 2020./2021.


ODLUKA o stipendiranju redovnih studenata
NATJEČAJ za dodjelu stipendija


05.10.2020.


RJEŠENJE o određivanju biračkih mjesta na području Općine Unešić


Preuzimanje Rješenja (PDF)

29.09.2020.


Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Lokalna akcijska grupa "Krka" dana 28. rujna 2020. godine objavljuje treći LAG Natječaj iz LRS LAG-a za Tip operacije (TO) 1.1.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava". Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 12.10.2020. do 30.11.2020. godine.

Sve potrebne informacije dostupne su na web stranici LAG-a KrkaODLUKA o nabavci školskih knjiga i opreme

Nabavcka radnih bilježnica, likovnih mapa, geografskog školskog atlasa te katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala za učenike OŠ "Jakova Gotovca" Unešić, za školsku godinu 2020./2021.

Odluka o nabavci

26.03.2020.


Preko pruge u Unešiću: Prijelaz privremeno van funkcije, branici su podignuti

Željezničko-cestovni prijelaz Unešić privremeno je izvan funkcije , branici su podignuti zbog obustave željezničkog putničkog prometa u Republici Hrvatskoj, obavijestili su iz HŽ-a. 

HŽ Infrastruktura je poduzela sve propisane mjere kako bi se u ovim izvanrednim situacijama kao što je pandemija koronavirusa i uz sva ograničenja omogućio siguran tijek teretnoga željezničkog prijevoza te siguran tijek cestovnog prometa preko željezničko-cestovnog prijelaza Unešić.

Na snazi su mjere propisane aktima o sigurnosti u željezničkom prometu prema kojima se vlak zaustavlja ispred željezničko-cestovnog prijelaza, potrubi te zatim oprezno nastavlja vožnju.


19.03.2020.


U Domu zdravlja Drniš otvorena ambulanta za pacijente koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom

Jutros u 07:00 sati u Domu zdravlja Drniš počela je sa radom izdvojena ambulanta za pacijente koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom, a radi svaki dan od 07.00 do 19.00 sati. Pacijenti koji imaju simptome respiratornog tipa se javiti mogu i na broj telefona 022 888 980.


07.01.2020.


DODJELA STIPENDIJA ZA AKADEMSKU GODINU 2019./2020.GOD.

Općinski načelnik Općine Unešić i 9 novih stipendista, 30. prosinca 2019. godine potpisali su ugovore o stipendiranju redovnih studenata za akademsku godinu 2019./2020.god. Stipendije za akademsku 2019./2020. godinu dobili su sljedeći studenti:

1. FLIP MARETIĆ
2. NINA NAKIĆ
3. NATALIJA DŽELALIJA
4. MATIJA GRBEŠA
5. MATE BURIĆ
6. PETRA SUČIĆ
7. PETAR DŽELALIJA
8. ANA NAKIĆ
9. LUKA MARETIĆ

  1. 08.11.2019.


ODLUKA o stipendiranju redovnih studenata sa područja Općine Unešić za akademsku godinu 2019./2020.

Općina Unešić će dodijeliti stipendije svim studentima sa područja Općine Unešić koji redovito upisuju akademsku 2019./2020. godinu u iznosu od 700,00 kuna po studentu.

NATJEČAJ O STIPENDIRANJU UČENIKA ak. godina 2019./2020.
Odluka o stipendiranju

16.09.2019.


JAVNI POZIV korisnicima pomoći za troškove ogrjeva

Temeljem odluke Skupštine Šibensko –kninske županije od 07. ožujka 2019. godine određeno je da se korisniku zajamčene minimalne naknade, a koji se grije na drva može odobriti jednom godišnje iznos od 950,00 kuna, za potrebe troškova ogrijeva. Jedinstveni upravni odjel poziva sve korisnike zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva da od 17. rujna do zaključno 15.listopada 2019 godine podnesu Općini Unešić zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć za podmirenje troškova ogrjeva u 2019.godini.

Javni poziv      Izjava korisnika

02.08.2019.


POZIV ZA DOSTAVU PONUDE Pozivamo vas da nam dostavite ponudu u postupku jednostavne nabave “Uređenje mreže nerazvrstanih cesta na području Općine Unešić – 6.900,00 m2“- JN MV 9/19 .

U ovom postupku ne primjenjuju se odredbe Zakona o javnoj nabavi („Narodne novine“ 120/16), već odredbe Pravilnika o načinu provedbe postupka jednostavne nabave Općine Unešić („Službeni vjesnik Šibensko-kninske županije“, broj 09/17), budući se radi o nabavi radova procijenjene vrijednosti manjoj od 500.000,00 kuna (bez PDV-a).

Poziv na dostavu ponude
Odluka
Troškovnik
02.08.2019.


POZIV ZA DOSTAVU PONUDE Pozivamo vas da nam dostavite ponudu u postupku jednostavne nabave za radove “Uređenje mreže nerazvrstanih cesta na području Općine Unešić – 6.400,00 m2“ - JN MV 20/19.

U ovom postupku ne primjenjuju se odredbe Zakona o javnoj nabavi („Narodne novine“ 120/16), već odredbe Pravilnika o načinu provedbe postupka jednostavne nabave Općine Unešić („Službeni vjesnik Šibensko-kninske županije“, broj 09/17), budući se radi o nabavi radova procijenjene vrijednosti manjoj od 500.000,00 kuna (bez PDV-a).

Poziv na dostavu ponude       
Odluka       
Troškovnik       
16.07.2019.


ODLUKA o nabavci

radnih bilježnica, likovnih mapa, geografskog školskog atlasa te katalig odobrenih drugih obrazovnih materijala za učenike OŠ "Jakova Gotovca" Unešić, za školsku godinu 2019/2020

Preuzimanje dokumenta
19.06.2019.


OBAVIJEST: Zaprimanje e-računa

Obavještavamo sve poslovne subjekte da je Općina Unešić obveznik provođenja javne nabave i od 1. srpnja 2019. godine neće biti u mogućnosti zaprimati račune koji nisu u skladu sa Zakonom o elektroničnom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne Novine“, broj: 94/18).

Općina Unešić u poslovanju koristi usluge centralnog informacijskog posrednika FINU.


03.05.2019.


POZIV na 10. sjednicu Općinskog vijeća Općine Unešić

06. svibnja 2019. godine (ponedjeljak) s početkom rada u 12,30 sati u sluţbenim prostorijama Općine Unešić Dr. Franje Tuđmana br. 40, u Unešiću.

Više informacija

29.04.2019.


Na osnovi članka 51. Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina („Narodne novine", broj 25/19), Općinsko izborno povjerenstvo Općine Unešić na sjednici održanoj donijelo je:

RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKOG MJESTA NA PODRUČJU Općine UNEŠIĆ

Na području Općine UNEŠIĆ određuje se biračko mjesto: i. Biračko mjesto broj 1. u: ZGRADA "DOMA KULTURE" U UNEŠIĆU, DR. FRANJE TUĐMANA 42 na kojem će glasovati birači bošnjačke i srpske nacionalne manjine s prebivalištem u naselju: CERA, ČVRLJEVO, DONJE PLANJANE, DONJE UTORE, DONJE VINOVO, GORNJE PLANJANE, GORNJE UTORE, GORNJE VINOVO, KOPRNO, LJUBOSTINJE, MIRLOVIĆ ZAGORA, NEVEST, OSTROGAŠICA, PODUMCI, UNEŠIĆ, VISOKA


01.01.2019.


Potpisani novi ugovori o dodjeli stipendija studentima sa područja Općine Unešić u akademskoj godini 2018./2019.

Općinski načelnik Općine Unešić donio je Odluku o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2018./2019. god. Svečana dodjela i potpisivanje Ugovora obavljeno je dana 27. prosinca 2018.god. te je studentima koji žive na prostoru općine Unešić dodijeljeno 13 stipendija u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna. Dobitnici stipendija su sljedeći studenti:

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju za akademsku godinu 2018./19. god. su: Stipe Dželalija, Ivan Dželalija, Luka Maretić, Antonija Sučić, Ana Nakić, Ana-Paula Pranić,, Mile Topić, Petra Sučić, Petra Pranić, Hana Maretić, Marija Marketić, Mate Burić, Petar Dželalija

31.12.2018.


LAG "Krka" objavljuje drugi LAG Natječaj

LAG "Krka" dana 31. prosinca 2018. godine objavljuje LAG Natječaj iz LRS LAG-a za Tip operacije (TO) 1.1.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava", a koji je sukladan TO 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020. Rok za podnošenje prijave projekata je od 01.02.2019. do 01.04.2019. godine..

Više informacija

11.12.2018.


Uvodna konferencija projekta ‘ZAPOŠLJAVANJEM ŽENA POMOGNIMO ZAGORI’

Uvodna konferencija u sklopu projekta Zaželi – ‘Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori’ održana je u Unešiću, u prostorijama Doma kulture, u četvrtak, 06. prosinca 2018. godine kako bi širojjavnosti bili predstavljeni ciljevi i aktivnosti projekta putem kojih će se doprinijeti smanjenju broja nezaposlenih žena na području općine Unešić

opširnije >>23.11.2018.


Rekonstrukcija nerazvrstane ceste NC 183 na području Općine Unešić (naselja Unešić-Nevest – Donje Vinovo)

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste na području Općine Unešić provodi se kroz Program ruralnog razvoja, Podmjeru 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta te je sufinancirana bespovratnim sredstvima Europske unije.

Preuzimanje dokumenta

02.11.2018.


LAG „KRKA“ OBJAVLJUJE PRVI NATJEČAJ

LAG "Krka" dana 29. listopada 2018. godine objavljuje LAG Natječaj iz LRS LAG-a za Tip operacije (TO) 3.1.1. "Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, te povezanu infrastrukturu", a koji je sukladan TO 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020. Rok za podnošenje prijave projekata je od 16.11.2018. do 15.02.2019. godine.

Preuzimanje dokumenta

17.09.2018.


Odluka o jednokratnoj potpori za školsku opremu učenika u školskoj godini 2018/2019.

Ovom odlukom se utvrđuju uvjeti i način ostvarivanja prava na potporu za nabavu školske opreme učenika s prebivalištem na području Općine Unešić, upisanih u prvi razred OŠ Jakova Gotovca.

Preuzimanje dokumenta

24.07.2018.


Vrlika donirala udžbenike O.Š. "Jakova Gotovca"

Gradonačelnik Grada Vrlike Jure Plazonić i njegov zamjenik Nikola Uzun posjetili su Općinu Unešić i Osnovnu školu „Jakova Gotovca“ u Unešiću gdje su donirali 90 kompleta udžbenika za sve učenike naše škole. Knjige je preuzeo ravnatelj OŠ "Jakov Gotovac" i načelnik općine Unešić Živko Bulat i njegovi suradnici koji su zaželili Vrličanima dobrodošlicu i zahvalili se na donaciji.

Grad Vrlika već dugi niz godina svim učenicima O.Š. „Milan Begović“ svake godine besplatno osigurava udžbenike, a ove godine Splitsko dalmatinska županija preuzela je financiranje udžbenika te su odlučili stare pokloniti O.Š. „Jakov Gotovac“. Ovom lijepom gestom olakšali su nabavku udžbenika osnovnoškolcima u Unešiću, u nadi da će se suradnja ovih dviju škola nastaviti i u budućnosti.

04.06.2018.


Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori

U Kongresnoj dvorani Aquatike – slatkovodnog akvarija u Karlovcu ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić dodijelio je novih 37 ugovora vrijednih oko 127 milijuna kuna za provedbu programa zapošljavanja žena „Zaželi“. Glavni cilj projekta jeste omogućiti pristup zapošljavanju i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena koje će zapošljavanjem smanjiti rizik od siromaštva, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. 

Od 37 projekata gotovo iz cijele Hrvatske, jedan ugovor ostaje u Općini Unešić. Potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti 3.239.266,11 kuna. Projekt „Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori“ zaposlit će se 20 nezaposlenih sa područja Općine Unešić koje će se u periodu od 24 mjeseca pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju sa područja općine za što će dobivati naknadu.  

24.05.2018.


Potpisivanje Ugovora o financiranju za ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo

U Zagrebu u hotelu Sheraton upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o financiranju za operaciju 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu u provedbi mjere M7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Potpisu ugovora prisustvovali su i premijer Andrej Plenković, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. Podsjetimo, Općini Unešić je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, odobren iznos od 661.855,90 kuna namijenjen za uređenje Društvenih prostorija (spomen soba za poginule branitelje , prostorije DVD-a ) u Unešiću. U ime Općine Unešić svečanom potpisivanju prisustvovao je zamjenik načelnika gosp.Valentin Pranić.   

Načelnik Općine Unešić potpisao je Ugovor za financiranje projekta izgradnje ceste Unešić-Vinovo Donje u iznosu vrijednim  4.197.106,50 knPosjeta Predsjednice Republike Hrvatske Općini Unešić

Tijekom svog boravka u Šibensko-kninskoj županiji , drugi dan boravaka , predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je i Općinu Unešić. U Općini Unešić dočekali su je općinski načelnik Živko Bulat, zamjenik općinskog načelnika Valentin Pranić , državni tajnik u Ministarstvu branitelja Ivan Vukić te ostali predstavnici županijske, općinske i crkvene vlasti te mnogobrojni mještani općine Unešić.

Općinski načelnik u svom govoru zaželio joj je dobrodošlicu te u svom govoru upoznao je predsjednicu sa problemima u Zagori, a među njima je izdvojio problem demografije, problem gradnje Centra za gospodarenjem otpadom u Lećevici te nedostatak vodoopskrbnog sustava u 5 naselja na području Općine Unešić koja još nemaju pitku vodu, naselja Vinovo Gornje, Čvrljevo, Utore Gornje, Utore Donje te Visoka . Za Lećevicu je posebno napomenuo da je ekonomski neisplativ, a ekološki poguban projekt. Krajnje je vrijeme da se pokrenemo i riješimo probleme jer bi uskoro mogli doći do točke s koje nijedna mjera ništa neće revitalizirati’ – odlučno i jasno je kazao načelnik .

OPŠIRNIJE >>03.05.2018.


P O Z I V - sezonski vatrogasci

Molimo zainteresirane osobe koje imaju položen tečaj za sezonskog vatrogasca, da se jave za rad u DVD-u Unešić u razdoblju od 01.lipnja- 30.rujna 2018.god. u Općinu Unešić na kontakt telefon je 022/860-610.

16.04.2018.


Posjeta Predsjednice Republike Hrvatske Općini Unešić

Poštovani mještani Općine Unešić, Iznimna nam je čast obavijestiti Vas da će Predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar Kitarović u sklopu svog privremenog premještanja Ureda u Šibensko-kninsku županiju od 17. travnja do 19. travnja 2018.god., u sklopu svojih aktivnosti posjetit i dana 18. travnja 2018. god. od 17:00 – 17:30 sati Općinu Unešić.

U okviru plana posjeta predsjednica će obići Unešić. U 17:00 sati u Domu kulture u Unešiću održat će se kratki kulturno - umjetnički program i susret sa mještanima i udrugama s prostora Općine Unešić. Pozivamo Vas da dođete i uveličate svojim prisustvom prvi službeni posjet predsjednice RH našoj maloj Općini.

23.03.2018.


Započelo izdavanje odluka za mjeru 7.4.1 Općini Unešić odobreno 661.555,90 kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem odluka za operaciju 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu''.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovu operaciju povećan je na 472.000.000,00 kuna što je omogućilo financiranje 102 projekta, od prijavljenih 464. Općina Unešić na natječaju je dobila iznos 661.855,90 kuna namijenjen za uređenje Društvenih prostorija (spomen soba za poginule branitelje , prostorije DVD-a ) u Unešiću. Radi se o zgradi koja je pripada bivšoj „Unešćanki“ Rang listu možete pronaći ovdje.

08.02.2018.


Potpisan Ugovor za projekt iz mjere Programa ruralnog razvoja

Načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu potpisali su Ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 milijuna kuna kroz Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije.  Riječ je o mjeri 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.

Sredstva odlaze u 20 županija, a namijenjena su gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Ugovore je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. Potpisivanju ugovora također su prisustvovali ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.  

Načelnik Općine Unešić potpisao je Ugovor za financiranje projekta izgradnje ceste Unešić-Vinovo Donje u iznosu vrijednim  4.197.106,50 kn

03.01.2018.


OPĆINI UNEŠIĆ ODOBRENO 4.197.106,50 KUNA BESPOVRATNIH SREDSTVA ZA UREĐENJE CESTE UNEŠIĆ, NEVEST, VINOVO DONJE

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu Mjere M7, Operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Općina Unešić zaprimila je Odluku o prihvatljivosti dana 02. siječnja 2018.god. u kojoj je Općini Unešić za ulaganje u nerazvrstane ceste odobreno 4.197.106, 50 kuna. bespovratnih sredstva za projekt uređenja prometnice Unešić, Nevest, Vinovo Donje u dužini od 8. 368,0 m koja povezuje spomenuta područja Općine Unešić. Cesta ima lokalni karakter te služi kao prometnica do spomenutih naselja i poljoprivrednih zemljišta. Opći cilj projekta je unapređenje cestovne i prateće infrastrukture u funkciji stvaranja preduvjeta za bolju povezanost lokalnog stanovništva kao i razvoja gospodarskih aktivnosti u istom.

02.01.2018.


Odluka o dodjeli stipendija studentima sa područja Općine Unešić u akademskoj godini 2017./2018.

Na temelju članka 7. Pravilnika Općinskog Vijeća o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata i natječaja za dodjelu stipendija općinski načelnik dana 18. prosinca 2017. godine donio je Odluku o dodjeli stipendija studentima sa područja Općine Unešić u akademskoj godini 2017./2018. U prostorijama Općine Unešić 28. prosinca 2017. god. obavljeno je svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju 10 studenta sa područja Općine koji su ostvarili pravo na stipendiju koja će od akademske godine 2017./18. iznositi 700, 00 kuna. Uspješne studente primio je zamjenik načelnika gosp. Valentin Pranić i Pročelnica Jedinstvenog Upravnog odjela gđa. Ankica Slavica.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju za akademsku godinu 2017./18. god. su: Mate Burić, Hana Maretić, Ana-Paula Pranić, Petra Pranić, Paula Pilić, Josipa Pilić, Petar Dželalija, Petra Sučić, Mile Topić, Marija Marketić

05.12.2017.


U Programu Javnih radova Ugovor o radu na 6 mjeseci potpisalo 7 kandidata .

Na temelju Programa javnog rada „ Uređenje protupožarnih putova na području Općine Unešić“, Općina Unešić je dana 15 . studenog 2017.god. objavila Javni poziv za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme, na rok od 6 mjeseci, s planom zapošljavanja 8 osoba. Na predmetni poziv prijavilo se ukupno 7 kandidata, čije pravovremene i potpune prijave zadovoljavanju propisane uvjete javnog poziva . Dana 05. prosinca 2017. god. u prostorijama Općine Unešić potpisani su Ugovori o radu na 6 mjeseci sa svih 7 prijavljenih kandidata. Poslovi koje će obavljati kroz ovaj Program odnose se na sanaciju putova; seoskih, poljskih i šumskih putova i pristupnih cesta, parkirališta i sl., čišćenje drveća i niskog raslinja, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i putova te dr. prihvatljive aktivnosti za Program javnih radova za uređenje protupožarnih putova. Korisnici će također biti upućeni u kratkotrajne programe obrazovanja nužnih za obavljanje poslova javnog rada kao što su rukovanje motornom pilom, kosilicom i sl.
06.11.2017.

Natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2017./2018.


 

11.09.2017.

05.09.2017.

19.06.2017.

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

...kojom se pozivaju da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište
  f
06.11.2017.

Natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2017./2018.


 

11.09.2017.

05.09.2017.

19.06.2017.

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

...kojom se pozivaju da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište
 

 

Dječji vrtić "Maslačak" u posjeti Općini Unešić i DVD-u „Unešić

Djeca Dječjeg vrtića "Maslačak“" Unešić u srijedu 07. lipnja 2017.god. posjetila su Općinu Unešić i DVD „Unešić , načelnika, njegovog zamjenika, pročelnicu i ostale djelatnike . Mali vrtićanci u općinsku upravu su došli u pratnji odgojiteljice Josipe Šaran. Bila je to prvo i najveselije službeno izaslanstvo u novom mandatu općinske vlasti . Dolazak najmlađih stanovnika Općine Unešić jako je razveselio sve djelatnike i vatrogasce DVD-a „Unešić„. Pogledajte galeriju slika.


26.05.2017.

Rezultati lokalnih izbora 2017.

 

22.05.2017.

Rezultati lokalnih izbora 2017.

 

 

Povodom Uskršnjih blagdana , Načelnik Općine Unešić Živko Bulat sa svojim suradnicima posjetio je dječji vrtić „Maslačak“ u Unešiću te ih obradovao sa slatkim poklonima za Uskrs.

Općina Unešić predala projekt na natječaj "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu"


Općine Unešić prijavila se dana 18. travnja 2017.god na natječaj za provedbu podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.


Projekt koji je prijavljen odnosi se na rekonstrukciju društvenih prostorija u Unešiću. u vrijednosti 833.728,93 kuna.
 U Gradskoj vijećnici grada Vodica dana 10.travnja 2017. ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je Odluke o dodjeli nepovratnih sredstava kapitalne pomoći s načelnikom Općine Unešić Živkom Bulatom i predstavnicima ostalih županijskih gradova i općina koje su dobile namjenska sredstva, a uz prisutnost župana Šibensko-Kninske županije Gorana Pauka. Naime, završen je javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu kojeg je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo početkom godine, a Općini Unešić odobreno je sufinanciranje uređenja nerazvrstanih cesta u iznosu od 150.000,00 kuna.. 
 

Ministar Kuščević podijelio Odluke o dodjeli kapitalne pomoći Općini Unešić

U Gradskoj vijećnici grada Vodica dana 10.travnja 2017. ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je Odluke o dodjeli nepovratnih sredstava kapitalne pomoći s načelnikom Općine Unešić Živkom Bulatom i predstavnicima ostalih županijskih gradova i općina koje su dobile namjenska sredstva, a uz prisutnost župana Šibensko-Kninske županije Gorana Pauka. Naime, završen je javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu kojeg je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo početkom godine, a Općini Unešić odobreno je sufinanciranje uređenja nerazvrstanih cesta u iznosu od 150.000,00 kuna..

Načelnik Živko Bulat potpisao ugovor o sufinanciranju projekta nerazvrstanih cesta na području Općine Unešić

Načelnik općine Unešić Živko Bulat u Zagrebu je 31.ožujka 2017.god.potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta po Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Općini Unešić iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je 300.000,00 kuna za projekt „Održavanje i uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine Unešić. Program održivog razvoja lokalne zajednice koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Na temelju odredbi Zakona o udrugama, Općinski načelnik Općine Unešić dana 05. siječnja 2017. godine donosi:


U četvrtak 29. prosinca 2016. godine u prostorijama Općine Unešić svečano su potpisani ugovori o stipendiranju s 13 studenata s područja Općine Unešić za školsku godini 2016/17. Uspješne studente primio je načelnik Općine Unešić Živko Bulat s zamjenikom Valentinom Pranićem, uz Pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela Ankicu Slavicu.

Čestitavši svima na uspjehu načelnik je naglasio kako će Općina Unešić uvijek podupirati mlade i uspješne ljude koji su budućnost ovog prostora. Pravo na stipendiju ostvarilo je 13 studenta koji će primati mjesečno primati stipendiju u iznosu od 500.00 kuna.

Studenti koji su dobili novčanu potporu Općine Unešiću su: Luka Maretić, Šime Gaurina , Ivan Višić, Ana-Paula Pranić, Petra Sučić, Glorija Maleš, Marija Maleš, Antonija Sučić, Frane Babić, Hana Maretić, Marko Burić, Marija Marketić, i Mile Topić
Prostorni plan općine

Izmjene i dopune Prostornog plana Općine Unešić

Prostorni plan uređenja Općine Unešić donesen je 9.kolovoza 2007. godine nakon čega je donesen novi Zakon o prostornom uređenju, Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Šibensko-kninske županije te niz novih zakona kojima se uređuje prostorno uređenje zbog čega je došlo do potrebe usklađenja Prostornog plana uređenja Općine Unešić sa navedenim dokumentima.

Powered by: Pro Web - Šibenik